Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε πολλά

Ντάισελμπλουμ: Η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε πολλά

 

Την πεποίθηση ότι «η ελληνική κυβέρνηση έπραξε και κατάφερε πολλά» εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας».

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και αναφερόμενος στην κατάσταση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε συγκεκριμένα ότι «από απόψεως δημοσιονομικής πολιτικής, η ελληνική κυβέρνηση έπραξε πολλά και κατάφερε πολλά, καθώς πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά επί πολλά, πολλά χρόνια».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Eurogroup χαρακτήρισε «ως αναγκαίο, αν και δύσκολο, επόμενο βήμα το άνοιγμα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, αλλά και την αλλαγή της οικονομικής δομής της χώρας». Όπως είπε, «ο δημοσιονομικός στόχος βρίσκεται εντός πορείας, αυτό που υπολείπεται είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις».

Τέλος, σημείωσε ότι «ένα μέρος εξ αυτών θα συζητηθεί στις αρχές του 2014, ενώ το κυριότερο θέμα που αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστεί το τρέχον πρόγραμμα θα αποφασιστεί κατά το β΄ εξάμηνο του 2014».

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση στην ευρωζώνη, ο κ. Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα και εμφανίστηκε ανένδοτος για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης, προσθέτοντας ενδεικτικά ότι «έχουμε κάνει πολύ δουλειά για τους προϋπολογισμούς» και «πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Επίσης, έκανε λόγο για «ευκαιρίες» που πηγάζουν μέσα από την οικονομική κρίση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ