Νομιμοποιούνται και τα “γκρίζα” αυθαίρετα

Νομιμοποιούνται και τα “γκρίζα” αυθαίρετα

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, η Ελλάδα του 21ου αιώνα ακόμη αναζητά λύσεις για να… ξεθεμελιώσει την εποχή των αυθαιρέτων, η οποία δεν έχει ηλικία, αλλά μόνο σκοπιμότητες.

Έτσι, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «μαγειρεύει» άλλη μια ρύθμιση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων σε πολεοδομικά… «γκρίζους» οικισμούς, τη στιγμή που στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να εκδικαστούν στις 10 Οκτωβρίου οι προσφυγές πολιτών κατά του τελευταίου νόμου για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών (4178/13), προκειμένου να κριθεί αν και αυτός θα έχει την ίδια τύχη με τον προηγούμενο (4014/11), ο οποίος είχε ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, είχε προαναγγείλει ότι ετοιμάζει ρύθμιση προκειμένου να επιλυθούν τα θέματα που αφορούν τους αυθαίρετους οικισμούς, οι οποίοι σε πολλές περιοχές της χώρας αποτελούν εδώ και δεκαετίες μια πραγματικότητα. Τα προβλήματα στις συγκεκριμένες περιοχές διαιωνίζονται εδώ και δεκαετίες, καθώς ένας νόμος που θα τους νομιμοποιούσε οριζόντια θα κινούνταν στα όρια του Συντάγματος, αν όχι έξω από αυτά.

 

 

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ