Νεοζηλανδοί θέλουν τον ΟΛΠ

Νεοζηλανδοί θέλουν τον ΟΛΠ

 

Στα ύψη ανεβαίνει το επενδυτικό θερμόμετρο στον Πειραιά, με τον ΟΛΠ να μπαίνει στο «στόχαστρο» νεοζηλανδικών εταιρειών μεγάλου…βεληνεκούς.

Την ίδια ώρα, που η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την υπογραφή του φιλικού διακανονισμού με την Cosco, για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία και να ανοίξει ο δρόμος της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, ένα επενδυτικό σχήμα μεγάλου βεληνεκούς από τη Νέα Ζηλανδία χτυπά την…πόρτα του Πειραιά.

Προ ημερών, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έλαβε μία επιστολή υπογεγραμμένη από ένα επενδυτικό σχήμα, το οποίο αποτελείται από τις Morrison & Co και ICM Limited, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.

Πρόκειται για εταιρείες που ελέγχουν ένα τεράστιο όμιλο που δραστηριοποιείται στο πεδίο των κατασκευών και των μεταφορών σε χώρες, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βρετανία και η Βραζιλία.

Στη λίστα των ελεγχόμενων εταιρειών βρίσκεται και ένα επενδυτικό fund, οι μετοχές του οποίου έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και δραστηριοποιείται στις αναδυόμενες αγορές.

Η Morrison & Co ανήκει σε μία από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές οικογένειες της Νέας Ζηλανδίας με συμμετοχές σε πολλές εταιρείες ανά τον κόσμο, με τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια να ανέρχονται σε 5 δισ. δολάρια.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ