Νέο ραντεβού με την τρόικα
Πρόσθετα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και επιπλέον χρόνο για να τα επεξεργαστούν, ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικας από την κυβέρνηση. Εκ των πραγμάτων, η (αρχικά προγραμματισμένη για αύριο το απόγευμα) νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών, μετατέθηκε για το πρωί της ερχόμενης Κυριακής.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει έως την Κυριακή έναν κύκλο επαφών με τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πιθανόν να «ανοίξει τα χαρτιά της» για το ύψος των νέων μέτρων που ζητεί για το 2014, αλλά και για τους τομείς όπου αυτά τα μέτρα θα εστιασθούν.
Από την πλευρά τους, παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μεταφέρουν μια άλλη στιχομυθία μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του Πολ Τόμσεν. Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η ελληνική πλευρά δεν θα πάρει νέα μέτρα με υφεσιακό χαρακτήρα. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να απάντησε ότι «όποια μέτρα και εάν πάρει η Ελλάδα θα έχουν επίπτωση στην οικονομία. Αλλά, αυτοί οι κραδασμοί θα απορροφηθούν». Με τον κ. Στουρνάρα να ανταπαντά ότι «δεν προτίθεται η Ελλάδα να πάρει μέτρα. Θα ρίξουμε το βάρος μας στην είσπραξη φόρων και εισφορών». Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, «ο Πολ Τόμσεν σίγησε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ