Νέο πακέτο με μέτρα στήριξης της αγοράς: Οι 8+1 δράσεις που περιλαμβάνει

Νέο πακέτο στήριξης της αγοράς που περιλαμβάνει 8+1 δράσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών: Η αγορά μετά το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής «ποντάρει» στο ότι οι «μηχανές» θα αρχίσουν να «ζεσταίνονται» ξανά, είναι δεδομένο όμως ότι θα χρειαστεί το κράτος να «βάλει πλάτη».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

«Αχτίδα φωτός» συνιστά για τους εμπόρους η απόπειρα να ανοίξουν ξανά τα καταστήματά τους. Και η εστίαση, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, ο τουρισμός… περιμένουν και εκείνοι τη σειρά τους να ανεβάσουν ξανά ρολά: Εφόσον η πανδημία δεν ανατρέψει για ακόμη μία φορά τα πάντα, οι εξουθενωμένοι από τα αλλεπάλληλα lockdown επαγγελματίες θα χρειαστούν μια «γενναία» βοήθεια από την πολιτεία ώστε να σταθούν στα πόδια τους. Γι’ αυτόν το λόγο το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει ένα νέο «πακέτο» μέτρων στήριξης επαγγελματιών και επιχειρήσεων που θα ενεργοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα: Και το «μενού» περιλαμβάνει από διευκολύνσεις στην εξόφληση φόρων και δανείων έως και τη χρηματοδότηση κεφαλαίων κίνησης και επενδυτικών σχεδίων. Ποια είναι όμως αυτά τα 8+1 μέτρα;

  1. Επιδότηση δόσεων δανείων

    Τις δόσεις επιχειρηματικών δανείων σε ποσοστό έως και 90% και για διάστημα 9 μηνών έρχεται να καλύψει το κράτος μέσα από ένα νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων: Η λεγόμενη «Γέφυρα 2» θα καλύπτει αυτή τη φορά επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είτε είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους είτε δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές. Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, θα επιδοτείται για εννέα μήνες η μηνιαία δόση επιχειρηματικών δανείων -με εξασφαλίσεις ή μη- ύψους έως 250.000 ευρώ, εφόσον ο τζίρος τους δεν ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και έχουν πληγεί από την πανδημική κρίση.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ