Νέο “όχι” από Σολτς στα κορονο-ομόλογα

Επιφυλακτικός ως προς την έκδοση κορονο-ομολόγων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την κρίση του κορονοϊού, εμφανίστηκε γι’ άλλη μια φορά ο Όλαφ Σολτς, λίγο πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που έδωσε στην διαδικτυακή πύλη ειδήσεων T-Online, ανέφερε πως «οι συζητήσεις δεν πρέπει να αφορούν στα εργαλεία, αλλά στην επίλυση ενός προβλήματος. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δούμε πόσα χρήματα χρειάζονται συγκεκριμένα και γιατί θα χρησιμοποιηθούν. Στη συνέχεια πρέπει να αποσαφηνιστεί η χρηματοδότηση. Αυτό θα είναι πιο σκόπιμο να συμβεί κατά την συζήτηση για το μελλοντικό πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, τον προϋπολογισμό της ΕΕ».

Πάντως ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της προώθησης της ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μαζί με αλληλεγγύη απαιτούνται και περαιτέρω βήματα για την ολοκλήρωση στην ΕΕ», ανέφερε.

Ζήτησε επίσης «να συνεχίσει η Ευρώπη να εργάζεται για την δημιουργία της δημοσιονομικής ένωσης» και πρόσθεσε: «O Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω. Χρειάζεται επίσης η “Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση” και θα πρέπει να προχωρήσουμε στην Ένωση Κεφαλαιαγορών». Τόνισε επίσης ότι «η ΕΕ χρειάζεται κοινά έσοδα. Γι ‘αυτό θα είναι χρήσιμο να συμμετάσχουν στη φορολογία των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πολλές χώρες – ίσως μάλιστα και όλες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ