Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με επανέκδοση 10ετούς ομολόγου – Ο στόχος του ΟΔΔΗΧ

Νέα έξοδος στις  αγορές για την Ελλάδα με την επανέκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου. Όπως γνωστοποίησε πριν από μερικές ημέρες ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 θα γίνει έκτακτη δημοπρασία για την επανέκδοση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου σταθερού επιτοκίου 1,75%  λήξης 18 Ιουνίου 2032 σε άυλη μορφή.

«Σκοπός της επανέκδοσης είναι η παροχή επιπλέον ρευστότητας στη συγκεκριμένη ομολογιακή έκδοση. Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 200 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 (Τ+5) »  επεσήμανε μεταξύ άλλων ΟΔΔΗΧ.

Η απόδοση του 10 ετούς ελληνικού ομολόγου

Σύμφωνα με το enikonomia.gr, στο επίπεδο του 4,5% διαπραγματεύεται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στις αγορές. Ωστόσο η σημερινή δημοπρασία του υφιστάμενου τίτλου αναμένεται να έχει χαμηλότερο επιτόκιο.Πάντως ο στόχος του Οργανισμού είναι να ενισχυθεί η ρευστότητα στη συγκεκριμένη ομολογιακή έκδοση. Επίσης επισημαίνεται πως η Ελλάδα έχει σκοπό να αντλήσει από τις αγορές το 2023 έως και 8 δισ. ευρώ και να εκδώσει νέες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες  εκδόσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ