Νέα διευθέτηση χρέους;

Δεν αποκλείει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας το ενδεχόμενο να προκύψει χρηματοδοτικό κενό αν υπάρξουν αποκλίσεις στο πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και σε μια τέτοια περίπτωση να εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεων των ελληνικών ομολόγων, που κατέχει το Ευρωσύστημα.

Έγγραφο του κ. Σταϊκούρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Σεπτεμβρίου, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, αναφέρει ότι «με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και δεδομένου ότι κατά την περίοδο 2013-2016 οι λήξεις ελληνικών ομολόγων που κατέχει το Ευρωσύστημα ανέρχονται σε 28 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, θα εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεων τους, εντός του πλαισίου και των νομικών περιορισμών της συνθήκης της Λισσαβόνας για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων με την ερώτησή της είχε ζητήσει να ενημερωθεί από το υπουργείο Οικονομικών ποια είναι η θέση της κυβέρνησης απέναντι στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που κάνουν λόγο για μία νέα επικείμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, που δρομολογείται με πρωτοβουλία των δανειστών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ