Μύκονος: Ποιες επιχειρήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των ελεγκτών

Πολεοδομικούς, περιβαλλοντικούς και οικονομικούς ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Μύκονο πραγματοποιούν μεικτά κλιμάκια του νησιού ενόψει της εκκίνησης της τουριστικής περιόδου. Στις επιχειρήσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων μεγάλα κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια  του νησιού  αλλά και ξενοδοχεία  και λατομικές εγκαταστάσεις. 

Ποια είναι τα κλιμάκια

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” στα κλιμάκια ελέγχου είναι οι επιθεωρητές  Περιβάλλοντος, ενώ συμμετέχουν και στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας. Οι επιθεωρητές θα πραγματοποιήσουν αυτοψία σε γνωστές επιχειρήσεις του νησιού αναζητώντας  τυχόν πολεοδομικές, περιβαλλοντικές  και οικονομικές παραβάσεις. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η λίστα προς έλεγχο επιχειρήσεων περιλαμβάνει όλα τα μεγάλα beach bars που βρέθηκαν πέρυσι στο προσκήνιο  αλλά και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στόχος της επιχείρησης είναι να υπάρξει εγκαίρως εικόνα πριν από το ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, για το κατά πόσο συμμορφώθηκαν τα beach bars που είχαν βρεθεί πέρυσι στην επικαιρότητα. Στο στόχαστρο των κλιμακίων θα βρεθούν και λατομικές επιχειρήσεις του νησιού, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα ” Καθημερινή”.

Πέρυσι το καλοκαίρι μεικτό κλιμάκιο είχε πραγματοποιήσει εκτεταμένο έλεγχο σε τρεις  λατομικούς χώρους του νησιού, σε πρώην μεταλλείο (είχε κλείσει από τα μέσα δεκαετίας του ‘ 80) και σε λατομικές θέσεις στις περιοχές Αγριλιά και Σκυλάμπελα.

Και στα τρία σημεία είχε διαπιστωθεί  παράνομη λατόμευση από εταιρεία Οικοδομική και μάλιστα είχαν συλληφθεί εργαζόμενοι με τη διαδικασία του αυτόφωρου  και είχαν κατασχεθεί  μηχανήματα.’ Ελεγχος είχε διενεργηθεί και σε άλλη θέση που είχε μετατραπεί από την ίδια εταιρεία σε χωματερή για απόβλητα  από οικοδομικές εργασίες (μπάζα, κουφώματα, έπιπλα, καλώδια, πλαστικά, ελαστικά κλπ) και είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ