MyBusinessSupport: Πότε κλείνει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα των 534 ευρώ – Ποιους αφορά

Έως αύριο, Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» για τη λήψη του επιδόματος των 534 ευρώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι των οποίων οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές τον Μάιο με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας. Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν για τις αιτήσεις τα εξής:

Κάθε αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται από την ΑΑΔΕ σε σχέση με την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης της. Κάθε αιτούσα επιχείρηση δύναται να υποβάλει στην πλατφόρμα αίτημα επανεξέτασης εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της ενημέρωσης.Το ύψος του ειδικού επιδόματος ορίζεται ως εξής:

Α. στα 534 ευρώ ανέρχεται για τους δικαιούχους αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες με έως 20 άτομα προσωπικό που παρέμειναν κλειστοί μετά τη 18η Μαΐου

Β.Και στα 300 ευρώ για τους δικαιούχους αυτοαπασχολούμενους και εργοδότες με έως 20 άτομα προσωπικό για τους οποίους δεν παρέμειναν σε ισχύ μετά τη 18 η Μαΐου τα ειδικά μέτρα περί απαγόρευσης ή αναστολής λειτουργίας.

Η πληρωμή

Σύμφωνα με την εφημερίδα ” Δημοκρατία” γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί το επίδομα μέχρι και την Τρίτη 30 Ιουνίου σε περίπου 200.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ