Μοσκοβισί: Η συμφωνία είναι προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης – ΒΙΝΤΕΟ

“Η πεποίθηση της Επιτροπής ήταν ανέκαθεν ότι έπρεπε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία έτσι ώστε να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας για την Ελλάδα και επίσης για την Ευρωζώνη” δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

“Η συμφωνία που επετεύχθη ήταν προς το συμφέρον όχι μόνο της Ελλάδας και του ελληνικού λαού αλλά όλης της Ευρωζώνης και του κάθε Ευρωπαίου πολίτη” τόνισε ο Ευρωπαίος Eπίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία “ισοσκελισμένη συμφωνία η οποία επιτρέπει ταυτόχρονα στη νέα ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα κομμάτι αλλαγών οι οποίες είναι απαραίτητες, από την άλλη πλευρά διασφαλίζει ότι θα γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις της Ελλάδας”.

“Απόψε το βράδυ έπρεπε να υπάρξει εμπιστοσύνη. Αυτό είναι ένα προαπαιτούμενο για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η ΕΚΤ θα διασφαλίσει ότι αυτή η εμπιστοσύνη θα είναι ακλόνητη” δήλωσε επίσης ο Πιερ Μοσκοβισί.

“Εάν καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα την Δευτέρα, τότε ο λόγος θα περάσει στα κράτη – μέλη. Οι ελληνικές προτάσεις είναι μία καλή βάση για να φτάσουμε σε ένα τελικό συμπέρασμα. Πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις και εως τις 28 Φεβρουαρίου θα έχουμε αποφασίσει για την παράταση του προγράμματος», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ