Μοσκοβισί: Δεν θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για το χρέος

Η Ελλάδα πρέπει να μεταρρυθμίσει το πολιτικοοικονομικό σύστημά της γιατί δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα, ανέφερε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γάλλος Επίτροπος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, επισήμανε ότι συχνά τα ζητήματα που απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης, όπως π.χ. το ύψος του ΦΠΑ, είναι μόνον η φανερή πλευρά του παγόβουνου και ότι οι αλλαγές που συζητούνται αφορούν ευρύτερα τον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής οικονομίας, της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης κ.ά.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος ο Επίτροπος είπε ότι δεν αναμένει σημαντικές αποφάσεις αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες, και πως η σχετική συζήτηση θα γίνει, αφού οι χώρες της Ευρωζώνης πεισθούν για την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν διαρθρωτικές αλλαγές. Ο Επίτροπος ανέφερε ακόμη, ότι προς το παρόν χρειάζεται μια παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης και πως περί τον Σεπτέμβριο θα κληθεί η Ευρωζώνη να λάβει αποφάσεις για το αν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ή κάτι άλλο.

Οι Βρυξέλλες αναμένουν από την Βουλή των Ελλήνων να υπερψηφίσει την συμφωνία όταν αυτή υιοθετηθεί, και από την ελληνική κυβέρνηση να την εφαρμόσει, σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί. «Το βασικό ζητούμενο για την Ελλάδα είναι να ανακτήσει τη διεθνή εμπιστοσύνη» είπε ο Επίτροπος καλώντας ταυτόχρονα την ελληνική κεντροαριστερά, να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. Τέλος ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: Στο σύνολο της η συμφωνία δεν θα είναι υφεσιακή – ΒΙΝΤΕΟ

Μοσκοβισί: Eίμαι βέβαιος ότι είναι εφικτή μια συμφωνία

Πότε θα συνεδριάσει η γερμανική βουλή για την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ