Moody’s: Προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,5% για φέτος και 2% για το 2018

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναμένει ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 1,5% για φέτος και 2% για το 2018, όπως αναφέρει σε σημερινή έκθεσή του, με τίτλο: «Το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας βελτιώνεται, αλλά το υψηλό δημόσιο χρέος και οι αβεβαιότητες αναφορικά με την αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων παραμένουν περιορισμοί». Η έκθεση αυτή έρχεται σε μικρό διάστημα μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον Moody’s στη βαθμίδα Caa2 με θετική προοπτική και αποτελεί, όπως σημειώνει ο οίκος, επικαιροποίηση για τις αγορές.

Οι βασικοί μοχλοί της ανάπτυξης θα είναι πιθανόν οι επενδύσεις, με ώθηση από τους χρηματοδοτικούς πόρους της ΕΕ, και την κάπως ισχυρότερη ιδιωτική κατανάλωση στη βάση της βελτιωμένης αγοράς εργασίας. «Επίσης, η δημοσιονομική πολιτική δεν θα αποτελεί βάρος στην ανάπτυξη, όπως στα προηγούμενα χρόνια», αναφέρει ο οίκος.

Ο Moody’s αναμένει τη σταθεροποίηση του χρέους της Ελλάδας φέτος και την έναρξη της μείωσής του από το επόμενο έτος, με τον λόγο του προς το ΑΕΠ να υποχωρεί στο 176% το 2018. «Το αξιόχρεο του ελληνικού κράτους θα μπορούσε να αναβαθμισθεί περαιτέρω, εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις ότι η οικονομία βρίσκεται σε μία βιώσιμη και εύλογα ισχυρή αναπτυξιακή πορεία, σε συνδυασμό με μία στερεή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, περιλαμβανομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ποιότητας ενεργητικού στον τραπεζικό τομέα», αναφέρει ο οίκος.Διαβάστε τη συνέχεια στο: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ