Μηνύουν την ΤτΕ για το “κούρεμα”

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και του διοικητή της, Γεώργιου Προβόπουλου, πρόκειται να καταθέσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), αξιώνοντας τη δικαίωσή του για τη ζημία που υπέστη, λόγω της αυθαίρετης μετατροπής των αποθεματικών του σε ομόλογα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή του. Σύμφωνα με τη διοίκηση του επιμελητηρίου, το ΕΕΘ έχασε πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

Όπως ισχυρίστηκε σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, η ΤτΕ έστελνε “μέχρι τελευταία στιγμή” στο Επιμελητήριο ενημερώσεις για την ονομαστική αξία των αποθεματικών του (περίπου 6 εκατ. ευρώ), αλλά ουδέποτε ενημέρωσε τη διοίκηση του φορέα ότι πρόκειται να τοποθετήσει τα χρήματα σε ομόλογα.

Συνεπεία των κινήσεων αυτών και μετά το πρόσφατο “κούρεμα”, τα αποθεματικά του επιμελητηρίου μειώθηκαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, όπως κατήγγειλε ο κ.Ζορπίδης.

“Θα ζητήσουμε να επιστρέψουν τα χρήματά μας εκεί που ήταν. Έπρεπε, αν όχι να μας ρωτήσουν, τουλάχιστον να μας ενημερώσουν ότι θα τα ”παίξουν” σε ομόλογα. Κανένα επιμελητήριο δεν έχει χάσει τόσα (όσα χάσαμε εμείς)”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΕΘ.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ