Μετά του…”Θωμά” το έλλειμμα

Στις 23 Απριλίου θα δημοσιοποιηθούν από τη Eurostat και την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα στοιχεία για το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2011, για την κατάρτιση των οποίων δεν υπήρξε διαπραγμάτευση με κανέναν. Στη διευκρίνιση αυτή προέβη η ΕΛΣΤΑΤ, μετά από δημοσιεύματα ότι “η αναφορά που θα αποσταλεί στη Eurostat για το έλλειμμα του 2011 αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Γενικού Λογιστηρίου και ΕΛΣΤΑΤ”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, η Ελληνική Στατιστική Αρχή απέστειλε εμπρόθεσμα, στις 31/3/2012, στη Eurostat τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους για το 2011. Μετά τη διαβίβαση των στοιχείων αυτών, βάσει του Κανονισμού 479/2009, μεσολαβεί για όλα τα κράτη – μέλη ένα χρονικό διάστημα περίπου τριών εβδομάδων για ανταλλαγή περαιτέρω διευκρινίσεων και επεξηγήσεων, όπου αυτό ζητηθεί από τη Eurostat.

Η συνεργασία αυτή γίνεται αποκλειστικά και μόνον μεταξύ της Eurostat και των Εθνικών Στατιστικών Υπηρεσιών, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ευκαιρία διαπραγματεύσεων (ούτε μεταξύ Eurostat και Εθνικών Στατιστικών Υπηρεσιών, ούτε μεταξύ Εθνικών Στατιστικών Υπηρεσιών και Eurostat από τη μια πλευρά και παρόχων πρωτογενών στοιχείων, όπως το ΓΛΚ, από την άλλη), καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ