Μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας και το 2015 για όσους κάνουν άρση ακινησίας

Μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας και το 2015 για όσους κάνουν άρση ακινησίας

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Τη διατήρηση των χαμηλότερων Τελών Κυκλοφορίας για όσους ιδιοκτήτες πραγματοποιούν άρση ακινησίας των οχημάτων τους ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2015.

Ειδικότερα το σύστημα καταβολής μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα που οι κάτοχοί τους πραγματοποιούσαν Αρση Ακινησίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2014 με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων μπόρεσαν να κινήσουν και πάλι τα αυτοκίνητά τους με χαμηλότερο κόστος χρήσης αλλά και να μειώσουν στο ελάχιστο το τεκμήριο διαβίωσης αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης (για ΙΧ με κινητήρες από 2.000 κ.εκ. και άνω).

Ο υφυπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκειά της ομιλίας του δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Στη φορολογία του αυτοκινήτου προβλέψαμε για πρώτη φορά το 2014 και σύντομα επεκτείνουμε και για τα επόμενα χρόνια τη δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας.».

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ