Μεγάλου: Σημαντικό βήμα το σχέδιο “Ηρακλής” – Άμεση αξιοποίησή του από την Τράπεζα Πειραιώς

Σημαντικό βήμα για τις τράπεζες και την οικονομία χαρακτήρισε το “σχέδιο Ηρακλής” ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

«Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό ταχύτερο της Ευρωζώνης δημιουργούν ένα πολύ θετικό μομέντουμ για τη χώρα», σημείωσε ο Χρήστος Μεγάλου σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ενώ επεσήμανε ότι το σχέδιο “Ηρακλής” αλλάζει τα δεδομένα και βοηθά αποφασιστικά το τραπεζικό σύστημα να απαλλαγεί από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ αναφέρθηκε και στην εξαιρετικά θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι το σχέδιο των κρατικών εγγυήσεων θα το αξιοποιήσουν όλες οι τράπεζες και μέσω του σχεδίου θα πετύχουν μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω των 30 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

«Εμείς θα το αξιοποιήσουμε και ήδη εργαζόμαστε πάνω σε αυτό για να είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε αίτηση», ανέφερε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε και στα αρνητικά επιτόκια, υποστηρίζοντας ότι δεν βοηθούν την κερδοφορία των τραπεζών προσθέτοντας ότι στο περιβάλλον αυτό οι τράπεζες θα πρέπει να αναπτύξουν άλλους τρόπους για την ενίσχυση των πηγών εσόδων τους.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε ότι στους μετόχους της περιλαμβάνονται αρκετά αμερικάνικα χαρτοφυλάκια αλλά και άλλοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές «με τους οποίους διατηρούμε ανοιχτό διάλογο και λαμβάνουμε υπόψιν μας τις απόψεις τους», τόνισε.

Σημείωσε ότι κεντρική στρατηγική επιλογή της διοίκησης ήταν η επιστροφή της τράπεζας σε κερδοφορία προσθέτοντας την θετική ανταπόκρισης της αγοράς με την μετοχή της τράπεζας να έχει σημειώσει άνοδο από την αρχή του έτους άνω του 250%, επίδοση που ήταν η υψηλότερη στην Ευρωζώνη.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.