Μεγάλη άνοδο των τιμών πετρελαίου έφερε η συμφωνία ΟΠΕΚ-Ρωσίας

Άνοδο 4% σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου,καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ και η Ρωσία συμφώνησαν σε μία σημαντική μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, με στόχο την εξάλειψη της υπερβάλλουσας προσφοράς αργού στις παγκόσμιες αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία που είναι ακόμη υπό διαπραγμάτευση για τις αναλυτικές ρυθμίσεις της, προβλέπει ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα μειώσουν την παραγωγή κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα και η Ρωσία μαζί με κάποιες άλλες χώρες θα τη μειώσουν κατά 400.000 βαρέλια.

Το πετρέλαιο τύπου μπρεντ κατέγραφε πριν λίγο άνοδο 2,65 δολαρίων ή 4,3% στα 62,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού διαμορφωνόταν στα 53,43 δολάρια, καταγράφοντας κέρδη 1,94 δολαρίων ή 3,8%.

Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, το μπρεντ υποχώρησε κάτω από τα 60 δολάρια καθώς φαινόταν ότι οι εξαγωγείς πετρελαίου μπορεί να μην κατέληγαν σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής.

Το Ιράν φάνηκε σήμερα να είναι το μοναδικό εμπόδιο σε μια συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής. Πηγές του ΟΠΕΚ δήλωσαν ότι ο ντε φάκτο επικεφαλής του οργανισμού, η Σαουδική Αραβία, αντιτίθεται στις εξαιρέσεις στη συμφωνία που ζητά το Ιράν, σε βάρος του οποίου έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, πηγή του ΟΠΕΚ ανέφερε ότι το Ιράν συμφώνησε με τη μείωση της συνολικής παραγωγής του Οργανισμού κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα από το 2019.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.