Με «κουπόνια» η εξόφληση φόρων και εισφορών – Ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδότησης παγίων

«Κουπόνια» για την εξόφληση φόρων και εισφορών: Ενεργοποιείται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα το δημόσιο έρχεται να καλύψει τη «διαφορά» ανάμεσα στα χρήματα που δαπάνησε για τα πάγια έξοδά της μια επιχείρηση το 2020 και τα ποσά των ενισχύσεων που έχει λάβει.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η έκδοση της υπουργικής απόφασης με τις λεπτομέρειες του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών: Για την έκδοσή της αναμένεται η σχετική έγκριση του προγράμματος από την Κομισιόν, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα εντάσσεται στο προσωρινό ευρωπαϊκό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων.

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών, η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάιο, ενώ η πίστωση των σχετικών ποσών στους δικαιούχους τοποθετείται περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης πιστωτικού, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μελλοντικών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Δηλαδή, ο δικαιούχος, αντί να εισπράξει ένα χρηματικό ποσό, θα λάβει μία πίστωση με την οποία η επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει υποχρεώσεις, όπως ο φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, κ.α. Μάλιστα, η επιχείρηση θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει το ποσό της ενίσχυσης που θέλει να κατανείμει για την πληρωμή φορολογικών οφειλών και το ποσό που θέλει να χρησιμοποιήσει για την πληρωμή ασφαλιστικών οφειλών.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ