Μας απειλεί και ο Σλοβάκος τώρα

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο απείλησε σήμερα ότι θα ζητήσει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ σε περίπτωση που η Αθήνα δεν εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για το διεθνή δανεισμό προς τη χώρα.”Αν οι Έλληνες δεν σεβαστούν τους όρους που καθορίστηκαν για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών τους, η Σλοβακία θα ενταχθεί στις χώρες που απαιτούν την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ”, δήλωσε ο Φίτσο.

“Είναι μια αταλάντευτη στάση της σλοβακικής κυβέρνησης”, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός, του οποίου το κεντροαριστερό κόμμα Smer-SD διαθέτει άνετη πλειοψηφία με 83 από τις 150 έδρες στο Κοινοβούλιο.

Ο Φίτσο, που έκανε τις δηλώσεις αυτές τρεις ημέρες πριν από τις ζωτικής σημασίας βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα τόνισε ωστόσο ότι η διατήρηση αυτής της χώρας στη ζώνη του ευρώ παρουσιάζει, κατά την άποψή του, “περισσότερα πλεονεκτήματα από μειονεκτήματα”.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, τη βούληση της χώρας του να επικυρώσει σύντομα τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), για τη χρηματοδότηση των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Πηγή: ΑΠΕ  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ