Μάρδας: Έτσι θα εξοικονομήσουμε χρήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, ανέπτυξε τη στρατηγική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα έσοδα και τα έξοδα, από το βήμα της Βουλή.

Κάνοντας μία αναφορά στην κατάσταση που παρέλαβε σημείωσε ότι τα τακτικά έσοδα του 2014 είχαν μείωση κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, καθώς και ότι η χώρα έχασε περίπου 1 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, κάτι που απέδωσε «σε γραφειοκρατικούς λόγους».

Σύμφωνα με τον ίδιο το πρωτογενές πλεόνασμα κλείνει στα 2,9 δισ. ευρώ, ενώ το έλλειμμα περιλαμβανομένων των φορέων του δημοσίου θα κλείσει στα 4,4 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά στο Δημόσιο θα γίνει επανεξέταση του πλαισίου, όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας. «Θα δούμε τα είκοσι μισθολόγια που υπάρχουν και θα προσπαθήσουμε να άρουμε τις αδικίες που υπάρχουν». Για τους συνταξιούχους υποστήριξε ότι θα επιχειρηθεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο χρόνος που αποδίδεται η σύνταξη μετά την υποβολή της αίτησης.

Σχετικά με τις δαπάνες τόνισε ότι υπάρχει περιθώριο για περιορισμό της σπατάλης στην υγεία, όπου καταγράφεται στο σύστημα ότι υπάρχουν 10 έως 20 φορές ακριβότερες τιμές από τις χονδρικές τιμές της αγοράς. Σπατάλη όπως τόνισε, εντοπίζεται και στα χρήματα που ξοδεύουν οι δήμοι, και συμπλήρωσε ότι ετοιμάζεται διαδικασία για διαγωνισμούς κάτω από 60.000 ευρώ. «Θα εφαρμοστεί διαδικασία ηλεκτρονικού καταλόγου. Αν δεν εφαρμόζεται η διαδικασία δεν θα παίρνουν χρήματα από το κράτος. Σε διαγωνισμούς πάνω από 60.000 θα εξεταστούν διαδικασίες για να εξοικονομηθεί η σπατάλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα:

Διαβάστε επίσης:

Υπέρ της ευρωπαϊκής λύσης για την Ελλάδα τα αυστριακά κυβερνητικά κόμματα

DW: Σε αναζήτηση συμβιβαστικής φόρμουλας με τους εταίρους

Wall Street Journal: Τι λένε οι ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ και της Βρετανίας για την Ελλάδα

Μάρδας: Ξέρουμε για κάθε ευρώ που έχει κατατεθεί στο εξωτερικό

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ