Μαραβέγιας στον Realfm 97,8: Ο πληθωρισμός θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του 2023

Ο καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας, δήλωσε για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι “ιδιαίτερα κ. Λαγκάρντ είχε ισχυριστεί ότι είναι ένα φαινόμενο λίγων μηνών και αυτό θα περάσει μόλις αποκατασταθεί η προσφορά”.

“Δυστυχώς φαίνεται ότι αυτός ο πληθωρισμός και οι υψηλότερες τιμές στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο, στα βασικά αγαθά κτλ, όλα αυτά μπαίνουν στην παραγωγή και αυξάνουν το κόστος παραγωγής. Για τις επιχειρήσεις υπάρχουν δύο δρόμοι: ο πρώτος είναι να το μετακυλήσουν στους καταναλωτές, πράγμα που σημαίνει αύξηση του κόστους ζωής, και ο δεύτερος είναι να κλείσουν κάποιες επιχειρήσεις. Ο πληθωρισμός είναι ένα φαινόμενο που δεν είμαστε βέβαιοι πότε θα σταματήσει. Θεωρούμε ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του 2023 και σιγά-σιγά θα σταματήσει” πρόσθεσε.

“Είναι μεγάλο διάστημα. Η ΕΚΤ έχει αρχίσει να παραδέχεται ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι προσωρινό, ιδίως οι βορειότερες χώρες” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.