Mαραβέγιας στον Realfm 97,8: Καμπανάκι για έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης

“Οποιαδήποτε καθυστέρηση σε διαδικασίες που θα μας βγάλουν από τα μνημόνια θα δημιουργήσει προβλήματα” υποστήριξε μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην υπουργός, Καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Ναπολέων Μαραβέγιας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα ώστε να μη διαταραχτεί το κλίμα εμπιστοσύνης που έχτισε η κυβέρνηση με πολύ κόπο.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα καταφέρουμε να έρθουν επενδύσεις στη χώρα από εγχώριους και ξένους επενδυτές ενώ τόνισε ότι το θέμα της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων, είναι “ένα μεγάλο ζήτημα του φορολογικού ανταγωνισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο”. Ωστόσο, προσέθεσε ότι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η φορολογία το πρόβλημα, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν η ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης αλλά και οι διαδικασίες αδειοδότησης των επιχειρήσεων, που αποτελούν χρόνιες παθογένειες της οικονομίας μας.

Όσον αφορά στη δυνατότητα πώλησης των “κόκκινων” δανείων στους δανειολήπτες πριν φτάσουν στα funds, όπως έγινε στην Κύπρο τόνισε ότι μπορούσε να γίνει μια σχετική νομοθετική ρύθμιση, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες πρόνοιες.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ