Μαραβέγιας στον Realfm 97,8: Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι σταδιακή και βασανιστική

Ο καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Ναπολέων Μαραβέγιας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Υπάρχουν μερικές ουρές, οι οποίες θα φτάσουν μέχρι το 2022. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι παίρνει παράταση το μνημόνιο, αλλά υπάρχουν για να είμαστε αντικειμενικοί αυτές οι ουρές που μας πάνε μέχρι το 2022. Υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει, δεν τα κάναμε, δεν τα έχουμε τελειώσει ακόμα, συνεπώς θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το ’22” δήλωσε.

“Γενικότερα, υπάρχει ένα παιχνίδι μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ πιστεύει ότι θα δυσκολευτούμε να αποπληρώσουμε το χρέος, γιατί θεωρεί ότι οι αναπτυξιακές επιδόσεις της χώρας θα είναι χαμηλές και γι’αυτό ζητάει διάφορα προαπαιτούμενα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι έχουμε δυνατότητες οικονομικές να έχουμε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης γι’αυτό είναι περισσότερο αισιόδοξοι και λιγότερο απαιτητικοί. Αυτή είναι η ουσία ποιος θα βγει δικαιωμένος. Η δική μου αίσθηση είναι ότι κάπου στη μέση βρίσκεται η αλήθεια” συμπλήρωσε.

“Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι σταδιακή και βασανιστική θα λέγαμε” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ