“Μάχη” για να μην χαθούν θέσεις εργασίας: Έως πότε θα ισχύουν αναστολές και πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Μπορεί οι περισσότερες επιχειρήσεις να ετοιμάζονται να ανεβάσουν ρολά, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η αγορά εργασίας θα επανέλθει άμεσα στην κανονικότητα. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν άδεια ταμεία λόγω της παρατεταμένης ύφεσης που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι, που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε αναστολή, αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Με αυτά τα δεδομένα το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να διαμορφώσει ένα ασφαλές περιβάλλον, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία -και κατ’ επέκταση η αγορά εργασίας- να «αποσωληνωθεί» με ασφάλεια και χωρίς απώλειες θέσεων εργασίας. Το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr, προβλέπει τη διατήρηση σημαντικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και την εφαρμογή νέων που θα δώσουν «ανάσα» τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αναστολές συμβάσεων. Τον Μάρτιο μπήκαν σε αναστολή πάνω από 500.000 εργαζόμενοι, γεγονός που μαρτυρά την ανάγκη που έχουν οι επιχειρήσεις για έμπρακτη στήριξη σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ