«Μαχαίρι» έως 60% στους φόρους για τους επαγγελματίες – Τι αλλάζει στη φορολογική κλίμακα

Διπλό «κέρδος» φέτος για τους αυτοαπασχολούμενους (εμποροβιοτέχνες και ελεύθεροι επαγγελματίες), οι οποίοι θα διαπιστώσουν πως τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία θα είναι «ψαλιδισμένα»: Αιτία –πέρα από την προφανή συρρίκνωση εισοδημάτων ελέω πανδημίας- είναι η ταυτόχρονη εφαρμογή διατάξεων που προβλέπουν μειώσεις συντελεστών στη φορολογία εισοδήματος, αλλά και μη επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Η νέα κλίμακα κατατάσσει στους κερδισμένους κυρίως όσους ασκούν ατομικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, δεδομένου ότι.. έπεσε «μαχαίρι» στον φορο-συντελεστή που επιβάλλεται στα πρώτα 10.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος ο οποίος από το 22% «προσγειώθηκε» στο 9%! Αλλά και για όσους δηλώνουν μεγαλύτερα κέρδη από την δραστηριότητά τους προκύπτει σοβαρή μείωση φόρου καθώς «ψαλιδίστηκαν» και οι συντελεστές για έσοδα άνω των 20.000 ευρώ!

Έως 60% η μείωση φόρου για επαγγελματίες

Βεβαίως θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν εισοδήματα και από μισθωτή εργασία ή συντάξεις φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του ετησίου καθαρού εισοδήματος που εμφανίζουν στην Εφορία, καθώς γι’ αυτούς δεν ισχύει αφορολόγητο όριο. Συνεπώς, το όφελος από τη μείωση του ελάχιστου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 9% (από 22% σήμερα) θα είναι αναλογικά (σε ποσοστό) το ίδιο για όλα τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.