Λήγει η προθεσμία εξόφλησης των Τελών και κατάθεσης πινακίδων – Τι πρέπει να προσέξετε

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

Έως αύριο Παρασκευή 5 Ιανουαρίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 είτε από τα γκισέ των τραπεζών είτε κάνοντας χρήσης της ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Ωστόσο οι ιδιοκτήτες που θα κάνουν χρήση του e-banking θα πρέπει να προσέξουν να έχουν πραγματοποιήσει τη συναλλαγή το αργότερο μέχρι τις 15:00 ή έως τις 18:00 ανάλογα με την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται καθώς μετά από τις παραπάνω ώρες η πληρωμή θα εμφανιστεί ως εκπρόθεσμη με αποτέλεσμα να χρεωθείτε ποσό ίσο με το διπλάσιο της αρχικής αξίας των Τελών Κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας ύψους 135 ευρώ, μετά τη λήξη της παράτασης, θα πρέπει να πληρώσει 270 ευρώ.

Αν το αρχικό ποσό των Τελών Κυκλοφορίας ανέρχεται στα 320 ευρώ τότε σε περίπτωση μη εξόφλησή τους θα χρεωθείτε στο Taxisnet με οφειλή 640 ευρώ.

Οπότε για να είστε σίγουροι πως η συναλλαγή σας έχει πραγματοποιηθεί την Παρασκευή καλό θα ήταν να έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία της πληρωμής μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τώρα όσον αφορά τις ακριβείς ώρες που το σύστημα αναγνωρίζει τη συναλλαγή ότι έγινε την Παρασκευή διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα καθώς κάποιες ορίζουν την ώρα λήξης των συναλλαγών στις 15:00 κάποιες άλλες στις 16:00 ενώ υπάρχει και μία που ορίζει το τέλος των συναλλαγών στις 18:00. Οπότε καλό θα ήταν μέχρι το μεσημέρι να έχετε εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας σας καθώς υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας που αφορά στο «πέσιμο» του συστήματος…

Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με διαθέσιμο όριο μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Κατάθεση πινακίδων – Τα έγγραφα που απαιτούνται

Παράλληλα έως την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους όσοι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 αλλά και να γλιτώσουν από τα τεκμήρια διαβίωσης ή ακόμη και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πρέπει να προσέλθει στην Εφορία και να έχει μαζί του τα εξής δικαιολογητικά:

-Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.

– Πινακίδες.

-Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.

-Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.

-Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.

-Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση εάν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ