Λιανεμπόριο: Πώς εξασφαλίζει επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ – Δεύτερη ευκαιρία για τους επαγγελματίες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να αρχίσει η διαδικασία μέσω της οποίας οι επαγγελματίες της εστίασης μπορούν να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ: Ανοίγει νέος κύκλος του e-Λιανικό μέσω του οποίου το κράτος κάνει «δώρο» τα έξοδα είτε για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος ή για την αναβάθμιση ήδη υφιστάμενου e-shop.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

H πλατφόρμα www.ependyseis.gr/mis «ανοίγει» στις 9 Ιουλίου και ώρα 13:00 για να υποδεχτεί τις αιτήσεις των επαγγελματιών του λιανεμπορίου. Όσες επιχειρήσεις το θελήσουν μπορούν να «στήσουν» το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα με επιδοτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ ή να αναβαθμίσουν υφιστάμενα -εφόσον το διέθεταν πριν τις 18 Μαρτίου 2020- με ποσά έως 1.500 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00.

Τι χρηματοδοτεί το e-Λιανικό

Μέσω του προγράμματος e-Λιανικό χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100% η δαπάνη για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop): Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι δεν απαιτείται πλέον η εκ των προτέρων υλοποίηση του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς στις επιχειρήσεις θα δοθεί χρόνος έξι (6) μηνών αφού ενταχθούν, για να υλοποιήσουν το έργο τους. Επιπλέον, το πρόγραμμα καλύπτει τα έξοδα και εκείνων των επιχειρήσεων που έχουν ήδη διαμορφώσει το ηλεκτρονικό τους κατάστημα εν μέσω πανδημίας και συγκεκριμένα μετά τις 18 Μαρτίου του 2020.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ