Λαγκάρντ:Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα

Λαγκάρντ:Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα

 

Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για νέα μέτρα δήλωσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον με την ευκαιρία της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. “Θα πρέπει να ολοκληρωθεί και να αξιολογηθεί το ελληνικό πρόγραμμα, υπογραμμίζοντας ότι το κλιμάκιο της αποστολής θα επιστρέψει στην Αθήνα στο τέλος του μήνα”, τόνισε.

Η Κυρία Λαγκάρντ  υποστήριξε ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα,  δεν θα είναι επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και δεν θα είναι “οριζόντια” με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλά παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Αναφορικά με το χρέος η Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι περιμένει οι Ευρωπαίοι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την βοήθεια προς την Ελλάδα και να οδηγήσουν το χρέος σε βιώσιμο επίπεδο. Όπως είπε οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στα μέσα του 2014″.

Επίσης, δεν συμφώνησε με την άποψη ότι θα προταθούν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, προσθέτοντας ότι η έκθεση Fiscal Monitor του ΔΝΤ κάνει λόγο για δημοσιονομικό κενό, ίσο με 3,5% του ΑΕΠ έως και το 2016.

Τέλος, υπογράμμισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει τον αρχικό στόχο για το 2013, επαναλαμβάνοντας με έμφαση ότι αναμένει πρωτοβουλίες από τους ευρωπαίους εταίρους για το χρέος.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ