Λαγκάρντ – Βαρουφάκης στο τραπέζι του ΔΝΤ

Λίγα λεπτά μετά τη 1:00 ώρα Ελλάδας ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η συνάντηση αναμένεται, να διαρκέσει αρκετή ώρα.

Μετά την ολοκλήρωσή της και εξερχόμενος του κτιρίου του ΔΝΤ, ο κ. Βαρουφάκης θα προβεί σε δήλωση προς τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Βαρουφάκης έφθασε στην αμερικανική πρωτεύουσα λίγες ώρες πριν τη μετάβασή του στα γραφεία του ΔΝΤ, για να συναντηθεί με την επικεφαλής του Ταμείου. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μαζί του θα είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, o υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί, με τον υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις Νάθαν Σιτς ( o υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές λόγω του σημερινού Καθολικού Πάσχα).

Ο κ. Βαρουφάκης θα έχει επίσης συνάντηση και με την Κάρολαϊν Άτκινσον, σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.Τσεχία- “Πόρτα ” στον αμερικανό πρέσβη.

 

Διαβάστε επίσης

Τι θα ζητήσει ο Βαρουφάκης από την Λαγκάρντ – ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version