Λάδι και φέτα τα όπλα της Ελλάδας

Ως δύο βασικούς άσσους για την ανάπτυξη της Ελλάδας, εμφανίζεται η φέτα και το ελαιόλαδο, σύμφωνα με τους «New York Times». «Πάνε χρόνια που έχει να ακουστεί κάτι θετικό για την Ελλάδα, αλλά η χώρα που κάποτε υπήρξε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες μπορεί να βγει από το τέλμα αν αξιοποιήσει τα παραδοσιακά της προϊόντα», όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα έχει το αποκλειστικό προνόμιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παράγει τυρί φέτα και επίσης διαθέτει τις καλύτερες λαδοελιές παγκοσμίως. Πάρα ταύτα η χώρα μας κατέχει μόνο το 28% στην παγκόσμια αγορά λευκών τυριών και μόλις το 4% στην παγκόσμια αγορά ελαιόλαδου.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην ζημιά που κάνουν στο ελληνικό εμπόριο οι συχνότατες απεργίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK