Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μπαράζ διαρροών που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης και συνεχίζεται σήμερα από τις Βρυξέλλες, με αφορμή το ρόλο του ΔΝΤ και τις πιέσεις που ασκεί για νέα μέτρα.
Για «δημιουργική λογιστική» κάνουν λόγο κύκλοι των Βρυξελλών, διαψεύδοντας την κυβερνητική διαρροή περί απαίτησης του ΔΝΤ για μέτρα 4,2 δις το 2019 και το 2020, που πρέπει να νομοθετηθούν τώρα.
Οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν ότι «οι μόνοι λόγοι που δεν έχει κλείσει το staff level agreement είναι η ενέργεια, τα εργασιακά και ο προϋπολογισμός του 2018».
Όσον αφορά το θέμα της διατήρησης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% από το 2018 ως το 2021, οι ίδιες πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι «έχει κλείσει κατ’ ελάχιστον με την υιοθέτηση του κόφτη».
Προσθέτουν δε ότι «μένει τώρα η κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι ο κόφτης είναι μόνιμο εργαλείο και όχι ad hoc για το 2018. Ακόμα όμως και έτσι δεν υπάρχει απαίτηση για νομοθέτηση μέτρων σήμερα».
Πηγή:real.gr
Διαβάστε επίσης
Μείωση μισθών, συντάξεων, αφορολόγητου και απολύσεις στο Δημόσιο απαιτεί το ΔΝΤ
Η κυβέρνηση διαμηνύει: Δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά τα σκληρά μέτρα που ζητά το ΔΝΤ
“Βόμβα” ΔΝΤ: Ζητεί επιπλέον μέτρα 4,2 δισ. ευρώ μετά το 2018
Σοκ σε ταβέρνα στην Κομοτηνή: Το πάτωμα υποχώρησε και οι πελάτες βρέθηκαν στο κενό – Δείτε φωτογραφίες
Βιολάντα: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του μοιραίου εργοστασίου με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Καθαρό μπάνιο τον χειμώνα: Οι απλές κινήσεις για να νικήσετε την υγρασία και την μούχλα
ENIKOS NETWORK
Νέα θεραπεία για τη φαλάκρα μετά από 30 χρόνια – Πρωτοποριακή λοσιόν αυξάνει τα μαλλιά κατά 500%