Κορονοϊός: Αυτά τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά – Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Διευκρινίσεις για τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά, μετά τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. “Αναστέλλεται από την Τετάρτη η λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου που έχουν συναλλαγές με το κοινό, των εμπορικών καταστημάτων δηλαδή . Το μέτρο δεν αφορά στα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, δηλαδή φούρνοι, κρεοπωλεία, μανάβικα, μπακάλικα, τα μίνι μάρκετ, το ντελίβερι στη διατροφή, τα περίπτερα, τα πρατήρια καυσίμων και τις τράπεζες” είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

“Επίσης, δεν αφορά σε υπηρεσίες ταχυμεταφορών κούριερ, σε συνεργεία αυτοκινήτων, σε pet shops και σε καταστήματα γεωργικών προϊόντων και γενικότερα σε καταστήματα με επισκευές, όπως οπτικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας” τόνισε, ενώ υπογράμμισε ότι αναλυτική λίστα με τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που θα παραμείνουν ανοιχτές θα εκδοθεί την Τρίτη.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ανακοίνωσε την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και θα είναι ανοικτά και τις Κυριακές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ