Κομισιόν: Σημαντική πρόοδος στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup ως βήμα «σημαντικής προόδου στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Αννίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Τύπου, στις Βρυξέλλες, ανέφερε ότι μετά τη νομοθέτηση των «σημαντικών» μεταρρυθμίσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο και την ολοκλήρωση της νομοθέτησης των προαπαιτούμενων μέσα στις επόμενες μέρες, οι θεσμοί και ελληνικές Αρχές αναμένεται να ολοκληρώσουν τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αμέσως μετά το Eurogroup είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επόμενη εκταμίευση.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, η κ. Μπράιτχαρντ επανέλαβε ότι η Κομισιόν θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της, ωστόσο εναπόκειται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και τους δανειστές της Ελλάδας να αποφασίσουν σχετικά.

Τέλος, σχετικά με το ΔΝΤ, παρέπεμψε στη χθεσινή δήλωση του Eurogroup, όπου σημειώνεται πως «μαζί με τη συμφωνία και την εφαρμογή της δέσμης μέτρων, αυτή η συμφωνία για το χρέος και οι επαρκείς διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους αναμένεται να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα».

Διαβάστε επίσης:

Τι περιλαμβάνει το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Από 780 έως 2.154 ευρώ νέοι μισθοί στο Δημόσιο

Βαρύς ο λογαριασμός για τους φορολογούμενους

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.