Κοινωνικό μέρισμα: Τι λέει η διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ για την απόρριψη των αιτήσεων

“Φέτος δημιουργήθηκε μία καινούργια διαδικασία, δηλαδή ήδη σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση είχε γίνει η επεξεργασία του ποιοι ακριβώς είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος”, είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο.

“Ο αριθμός των δικαιούχων ήταν 274.723, σύμφωνα με τα κριτήρια που έβαλε η κοινή υπουργική απόφαση, που σημαίνει ότι στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ αυτό που μπαίνει για να δει κάποιος είναι, εάν είναι δικαιούχος ή όχι. Εάν είναι (δικαιούχος) σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ τότε πρέπει να δηλώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό έτσι ώστε να του πιστωθεί το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, που σημαίνει ότι ο αριθμός των χτυπημάτων που βλέπουμε δεν είναι στην ουσία αριθμός αιτήσεων. Οι 900.000 είναι οι ενδιαφερόμενοι που μπαίνουν στην πλατφόρμα για να δουν εάν και κατά πόσον είναι δικαιούχοι”, σημείωσε μεταξύ άλλων η διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ και πρόσθεσε:

“Έχουν αλλάξει τα κριτήρια και αυτά τα κριτήρια θα τα δουν οι πολίτες σε αυτή την κοινή υπουργική απόφαση η οποία έχει βγει και καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις του κοινωνικού μερίσματος”.

Στο ερώτημα εάν στην αλλαγή των κριτηρίων οφείλεται το γεγονός ότι πολίτες που ήταν δικαιούχοι στο προηγούμενο μέρισμα τώρα έχουν καταστεί μη δικαιούχοι η κ. Τσούμα απάντησε καταφατικά. “Ο δικαιούχος μαθαίνει άμεσα ότι δικαιούται το μέρισμα. Δηλαδή, η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ κάνει αυτό, λέει ‘είστε δικαιούχος ή δεν είστε δικαιούχος’… Εμείς στην ΗΔΙΚΑ έχουμε μία βάση με 274.723 ΑΦΜ δικαιούχων”, ανέφερε μεταξύ άλλων η διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ