«Κλείνει» ο κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής – Ποιοι μένουν εκτός από τον έβδομο

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, που δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία: Η αγορά αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα σταδιακά να «ανοίξει» και είναι εξαιρετικά αμφίβολο το εάν θα προκηρυχθεί και 8ος κύκλος Επιστρεπτέας. Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει διχογνωμία και στην περίπτωση που προκριθεί η ιδέα να συνεχιστεί η Επιστρεπτέα το πιο πιθανό είναι να «στοχεύσει» σε επιχειρήσεις με «κατεβασμένα ρολά».

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ο αριθμός των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «myBusinessSupport» για τον 7ο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει αγγίξει τις 180.000, με τους δικαιούχους να εκτιμάται από το υπουργείο Οικονομικών ότι θα φτάσουν στις 300.000. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 19 Απριλίου και αμέσως μετά υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν και οι πρώτες εκταμιεύσεις ενισχύσεων.

Πότε εξοφλείται η… μισή Επιστρεπτέα

Και σε αυτόν τον κύκλο το 50% της οικονομικής ενίσχυσης θα είναι μη επιστρεπτέο, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως το τέλος Αυγούστου. Το υπόλοιπο 50% θα επιστραφεί σε 60 δόσεις, από τον Ιανουάριο του 2022. Οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο μέτρο, όπως ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια θα καθοριστούν με νέα απόφαση, αφού κλείσει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ