ΚΙΝΑΛ για ασφαλιστικό: Δημιουργούνται νέες αδικίες – Τι λέει για την 13η σύνταξη

«Το ασφαλιστικό που παρουσίασε η κυβέρνηση της ΝΔ περιλαμβάνει μόνο αποσπασματικού χαρακτήρα ρυθμίσεις… Αντίθετα δημιουργούνται και νέες αδικίες» τονίζει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στην πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση και μετά την πλήρως αποτυχημένη παρέμβαση της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναμέναμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Το σχέδιο που παρουσίασε η Κυβέρνηση της Ν.Δ, δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Περιλαμβάνει μόνο αποσπασματικού χαρακτήρα ρυθμίσεις. Όμως χωρίς νέους πόρους και με αναιμική ανάπτυξη δεν μπορεί να υποδομηθεί ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα. Και αντίθετα δημιουργούνται και νέες αδικίες.

Αλλά η ΝΔ δεν παρουσιάζει κανένα σχέδιο για άντληση νεών πόρων για το ασφαλιστικό σύστημα από την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, αλλά ούτε και μακροχρόνιο σχεδιασμό για την κρίση υπογεννητικότητας που εντείνει τα προβλήματα.

Ειδικότερα:

Απομακρύνεται η προοπτική καταβολής της κανονικής 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους. Θέμα για το οποίο το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε ολοκληρωμένη Πρόταση Νόμου.

Απουσιάζει κάθε μέριμνα για την επαναφορά του ΕΚΑΣ, ως κατώτερο εγγυημένο εισόδημα για τους συνταξιούχους.

Ακυρώνεται ακόμη και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση και λειτουργία επαγγελματικών ταμείων στα πλαίσια του δεύτερου πυλώνα, μέσα από την ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ.

Διατηρούνται αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου και οι διαφορές μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να παραμένουν στις συντάξεις αναπηρίας και χηρείας.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο να αρθούν οι αδικίες και να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα δίκαιο, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης , με σταθερούς και απόλυτα διαφανείς κανόνες».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.