Κικίλιας: Έρχονται 900.000 ταξιδιώτες από τη Σερβία φέτος στην Ελλάδα -Τι είπε για το Τουρισμός για Όλους

Συνολικά 900.000 ταξιδιώτες  από τη Σερβία αναμένεται να φτάσουν  φέτος στην Ελλάδα, όπως αυτό προέκυψε από τις  συναντήσεις που είχε  ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με tour operators της χώρας.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ  για  το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους». Όπως είπε φέτος θα δοθούν 30 εκατομμύρια ευρώ , δηλαδή 10 εκατ. ευρώ  παραπάνω, για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και που με ένα free pass- χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίας και αγκυλώσεις- θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές.

Επιπλέον  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες που έχουν γίνει για την προώθηση του τουρισμού σε Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Λέρο και άλλα νησιά, για τα οποία πραγματοποιείται στοχευμένη καμπάνια από τα υπουργεία Τουρισμού και Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι για αυτούς τους προορισμούς- που ξεχωρίζουν για τη φυσική τους ομορφιά, τις ξενοδοχειακές υποδομές και τη γαστρονομία τους- εκτός από τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις που υπάρχουν, αυξάνονται και οι πτήσεις charter.

Όπως υπογράμμισε, η εντυπωσιακή μεταστροφή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος φαίνεται και από το γεγονός ότι, πλέον, όταν μιλάμε για τουρισμό, δεν αναφερόμαστε μόνο σε προορισμούς με ισχυρό brand, αλλά και σε περιοχές όπως η Κεντρική και η Δυτική Μακεδονία, και τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι φέτος διανύουμε μια χρονιά πολλαπλών κρίσεων, με σοβαρή στρατηγική άνοιξαν οι χειμερινοί προορισμοί, ενισχύθηκε υπερπολλαπλάσια η κρουαζιέρα και λειτούργησαν πολύ ικανοποιητικά οι τουριστικοί προορισμοί το Πάσχα και την Πρωτομαγιά. «Και τώρα τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά. Μισό εκατομμύριο direct ταξιδιώτες από την Αμερική, πρώτος προορισμός η Ελλάδα για τους Γάλλους ταξιδιώτες, ενίσχυση του τουρισμού από τη Μεγάλη Βρετανία, από τις Σκανδιναβικές χώρες, εξαιρετικά τα στοιχεία από την TUI και την Der Turistik στη Γερμανία, από το Ισραήλ, αλλά και από τις χώρες των Βαλκανίων, η Ελλάδα είναι νούμερο 1 οδικός προορισμός για τους Ρουμάνους ταξιδιώτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ