Κερέ: Να προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Σημαντική βελτίωση έχει παρατηρηθεί στην κατάσταση των τραπεζών τις τελευταίες εβδομάδες, τόνισε από την πλευρά του το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Μπενουά Κερέ.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι έχει δει σημαντική βελτίωση στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα ενώ υπογράμμισε ότι το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί σημαντικά η ενίσχυση από τον ELA, ενώ πρόσθεσε πως οι καταθέσεις έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν μόλις πρόσφατα, και αυτό θα γίνει σταδιακά.

“Οι τράπεζες κάνουν προσπάθεια για να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους για τη μείωση των NPLs”, δήλωσε ο Κερέ, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να γίνουν πλήρως λειτουργικοί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Για τις πιέσεις σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε ότι μόνο ένας θεσμός μπορεί να απαντήσει στο θέμα της ανάγκης για έλεγχο ποιότητας ενεργητικού (AQR) και αυτός είναι ο επόπτης, o SSM.

Δεν βλέπουμε ανάγκη για AQR, ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι υπάρχει πλάνο που προβλέπει την διενέργεια stress test εντός του 2018 ως μέρος του ευρύτερου προγραμματισμού στην Ευρώπη.

Επίσης, κάλεσε τις ελληνικές αρχές να κάνουν οτιδήποτε δυνατό για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία και αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ