Κατρούγκαλος: Ο ευρωπαϊκός δρόμος στα εργασιακά είναι ο δικός μας και όχι του ΔΝΤ

«Έχουμε μπει σε μια φάση που δείχνει ότι η οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, και το πραγματικό στοίχημα είναι η ανάπτυξη αυτή να είναι δίκαιη για όλους» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι στην επικείμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τα εργασιακά η ελληνική στάση δεν θα είναι αμυντική, αλλά θετική και επιθετική, προκειμένου να αναστραφεί η γενικευμένη απορρύθμιση που ισχύει σήμερα στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Παράλληλα τόνισε ότι «υπάρχει ένας ευρωπαϊκός δρόμος για τα εργασιακά και αυτός είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς, και όχι ο δρόμος που προτείνει το ΔΝΤ».

Αναφερόμενος, στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί μείωσης των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για αναστροφή της πραγματικότητας, διευκρινίζοντας ότι η παρακράτηση υπέρ υγείας, ύψους 6%, θα βοηθήσει τους πολλούς, καθώς όσοι παίρνουν μια μόνο κύρια σύνταξη θα δουν αυξήσεις με την εφαρμογή του μέτρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Κατρούγκαλος στον Real Fm 97,8: Στο τραπέζι νέα ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Κρυφό χαράτσι 60 εκατ. ευρώ μέσω ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες επιχειρήσεις

Τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ που θα πληρώσουμε το 2017

Exit mobile version