Κατώτατος μισθός: Πότε αναμένεται η αύξησή του – Τέλος Μαρτίου αρχίζει η διαβούλευση

Λίγες μόλις ημέρες έμειναν για να αρχίσουν οι διαδικασίες αναμόρφωσης του κατώτατου μισθού, μια διαδικασία που λόγω της πανδημίας έχει μείνει αρκετά πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr, στις 31 Μαρτίου η Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης θα αποστείλει στα εμπλεκόμενα μέρη πρόσκληση προκειμένου να κάτσουν στο… τραπέζι του διαλόγου.

Τον Φεβρουάριο του 2019 ο κατώτατος μισθός έχει οριστεί στα 650 ευρώ (καταργήθηκε ο υποκατώτατος) και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 29,04 ευρώ, ενώ η νέα αναπροσαρμογή του είχε πάρει παράταση για τέσσερις μήνες λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η νέα αύξηση που αναμένεται το καλοκαίρι “αγγίζει” τόσο τα ημερομίσθια στον ιδιωτικό τομέα όσο και τους ανθρώπους που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ άμεσα επηρεάζεται και μια σειρά επιδομάτων, το ύψος των οποίων συνδέεται άμεσα με τον κατώτατο μισθό.

Ο “χορός” της διαβούλευσης θα ξεκινήσει από την τριμελή Επιτροπή Διαβούλευσης (Πρόεδρος Ο.ΜΕ.Δ., εκπρόσωπος υπουργού Οικονομικών και εκπρόσωπος του υπουργού Εργασίας), η οποία θα πρέπει να στείλει έγγραφη πρόσκληση προς εξειδικευμένους επιστημονικούς ερευνητικούς και λοιπούς φορείς, μεταξύ των οποίων, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε./ΑΔΕΔΥ (ΙΝΕ−Γ.Σ.Ε.Ε.), το Ινστιτούτο ΙΜΕ−Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΙΝ. ΕΜ.Υ. ΕΣΕΕ).

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.