Κατώτατος μισθός: Πήρε ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Εργασίας -Τι αναφέρει

Πήρε και επίσημα ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού και του νέου κατώτατου ημερομισθίου για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

Με την εν λόγω απόφαση ο κατώτατος μισθός αυξάνεται και επισήμως κατά 50 ευρώ, δηλαδή διαμορφώνεται από την 1η Μαΐου στα 713 ευρώ από 663 ευρώ που είναι τώρα. Πρόκειται για την δεύτερη αύξηση που γίνεται στον κατώτατο μισθό εντός του έτους, καθώς η πρώτη αύξηση έγινε την 1η Ιανουαρίου του 2022  και στα 663 ευρώ από 650 ευρώ που ήταν ως το Δεκέμβριο του 2021 .Συνολικά δηλαδή ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί φέτος κατά 63 ευρώ.

Ακολουθεί ολόκληρη η απόφαση

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, αποφασίζεται ο καθορισμός , σύμφωνα με το άρθρο 103 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), του νόμιμου κατώτατου μισθού και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου, για πλήρη απασχόληση, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας, χωρίς ηλικιακή διάκριση, ως εξής:
α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός ορίζεται στα 713,00 ευρώ
β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο ορίζεται στα 31,85 ευρώ
Η απόφαση αυτή ισχύει από 1 Μαΐου 2022″.
 

Οι πίνακες με τον κατώτατο μισθό, το κατώτατο ημερομίσθιο και επίδομα ανεργίας

Σημειώνεται το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρέθεσε πρόσφατα έναν σχετικό πίνακα με το πώς διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός με την αύξηση:

Κατώτατος μισθός 2022 – Πίνακες

  • Μεταβολή κατώτατου μισθού/ημερομισθίου και επιδόματος ανεργίας (σε ευρώ)

κατώτατος μισθός

Προσαύξηση κατώτατου μισθού και ημερομισθίου λόγω προϋπηρεσίας (τριετίες)

κατώτατος μισθός

 

 

κατώτατος μισθός

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ