Κάρπαθος: Ξενοδόχος αρνήθηκε να πληρώσει εργαζόμενους – Η καταγγελία από το ΚΚΕ

Ξενοδόχος στην Κάρπαθο αρνήθηκε να πληρώσει μετανάστες εργαζόμενους, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε το ΚΚΕ. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει πως η επιχείρηση αρνήθηκε να πληρώσει τέσσερις εργαζόμενους – μετανάστες, ενώ τους απασχολούσε επί 40 ημέρες με ωράρια 10-12 ωρών, χωρίς κανένα ρεπό.

Μάλιστα για να τους εκφοβίσει κάλεσε την αστυνομία για να τους απομακρύνει από τον χώρο, καθώς οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν ότι εργάζονταν εκεί. Το ΚΚΕ ζητά να παρέμβουν άμεσα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση από το ΚΚΕ

Ιστορίες εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας εκτυλίσσονται καθημερινά στις εργασιακές γαλέρες του τουρισμού. 

Τρεις μήνες έχουν περάσει από την έναρξη της σεζόν και το τουριστικό θαύμα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και το τουριστικό κεφάλαιο, χτίζεται όπως κάθε σεζόν πάνω στις πλάτες χιλιάδων εργαζομένων που ζουν την εκμετάλλευση μέσα στους χώρους δουλειάς. Η ασυδοσία από την εργοδοσία, η απληρωσιά και τα εξοντωτικά ωράρια είναι καθημερινό φαινόμενο.  

Άλλη μια τέτοια ιστορία εξελίχθηκε  τις προηγούμενες  μέρες σε πολύ γνωστό ξενοδοχείο – εστιατόριο της Καρπάθου.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση εκμεταλλεύτηκε 4 εργαζόμενους- μετανάστες οι οποίοι όπως δεκάδες άλλοι ήρθαν στη χώρα μας προσδοκώντας να εργαστούν  στη σεζόν. 

Όταν μετά από 40 μέρες δουλειάς, με ωράρια 10-12 ωρών, χωρίς κανένα ρεπό, οι εργαζόμενοι ζήτησαν την πληρωμή τους, η εν λόγω επιχείρηση απάντησε με ψίχουλα που καμία σχέση δεν είχαν με τους μισθούς που τους αναλογούσαν. Μάλιστα για να τους εκφοβίσει χωρίς ντροπή κάλεσε την αστυνομία, με ψεύτικες καταγγελίες για να τους απομακρύνει από τον χώρο που ζούσαν και δούλευαν, ενώ στις αρμόδιες υπηρεσίες παρά τις δεκάδες αποδείξεις αρνήθηκε ακόμα και το γεγονός ότι εργάζονταν εκεί!!! 

Ζητούμε να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι. 

Να παρέμβουν άμεσα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να γίνουν όλα τα απαραίτητα.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ