Καμία απόφαση στο Eurogroup

Καμία απόφαση στο Eurogroup

Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για την Ελλάδα, ενώ ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παρέπεμψε για τις 12 Νοεμβρίου τη συνολική απόφαση.

«Το Eurogroup σημείωσε την πρόοδο που έχει γίνει προς μία πλήρη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και τρόικα για τις επικαιροποιημένες προϋποθέσεις του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων φιλόδοξων και ευρέων μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής προσαρμογής, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα προκειμένου να οριστικοποιηθούν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

«Το Eurogroup περιμένει να συζητήσει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντησή του στις 12 Νοεμβρίου, με βάση τη σχετική τεκμηρίωση του προγράμματος και επιδιώκει να καταλήξει στο πρόγραμμα με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων δράσεων από τις ελληνικές αρχές και των εθνικών διαδικασιών στα κράτη-μέλη, σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ