Καύσιμα: Μέσω πλατφόρμας η επιδότηση – Όλες οι λεπτομέρειες

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και του gov.gr  θα γίνεται η στήριξη με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είμαστε τεχνικά έτοιμοι για να υποστηρίξουμε τα μέτρα όταν θα ανακοινωθούν. Θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση των μέτρων. Ολοκληρώνονται και οι τελικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία αυτή. Ο σκοπός είναι ο πολίτης που πληρώνει μια τιμή στην αντλία να έχει  τελικά μικρότερο κόστος το οποίο θα χρειαστεί να καταβάλει. Και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Αυτό που θα κάνουμε είναι να έχουμε μια εύκολη χωρίς καθυστερήσεις διαδικασία χωρίς να ταλαιπωρούμε τον πολίτη” περιέγραψε.

Επιδότηση για καύσιμα: Πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα. Αν και δεν ήθελε να δώσει πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο είπε ότι θα γίνουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις. ” Το σημαντικό είναι ότι θα υπάρξει κάποια διαδικασία που δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται να ψάχνει δικαιολογητικά ή για διάφορα πράγματα που θα τον ταλαιπωρήσουν. Θα είναι εύχρηστη και γρήγορη η διαδικασία” σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι η επιδότηση αυτή θα αφορά ανθρώπους “που  θα πρέπει να πληρώνουν μικρότερη τιμή σε σχέση με αυτήν που καταβάλουν όταν στην αντλία βλέπουν την τιμή του καυσίμου. Αυτό θα δείτε πώς θα υλοποιηθεί πολύ, πολύ σύντομα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα γιατί ολοκληρώνονται οι τεχνικές. Βεβαίως και θα είμαστε έτοιμοι όταν θα ανακοινωθούν τα μέτρα και υποσχόμαστε ότι θα είναι εύχρηστη η διαδικασία και  δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες ότι θα ταλαιπωρηθούν”.

Όσον αφορά στο πού θα δημιουργηθεί αυτή πλατφόρμα είπε ” κάθε δράση γίνεται μέσω του gov.gr . Όπως γνωρίζετε είναι η νέα πύλη της δημόσιας διοίκησης και  έχει μαζέψει ένα σύνολο υπηρεσιών. Γενικότερα ο σκοπός είναι να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ