«Καμπανάκι» Fitch για υποβαθμίσεις αμερικανικών τραπεζών

Τα προβλήματα στην αμερικανική οικονομία και βασικά στον τραπεζικό της κλάδο υποδηλώνει η προειδοποίηση του οίκου αξιολογήσεων Fitch ότι πολλές αμερικανικές τράπεζες κινδυνεύουν να υποβαθμιστούν και μεταξύ αυτών είναι και η JP Morgan Chase, σύμφωνα με το CNBC.

Ο οίκος αξιολόγησης μείωσε την αξιολόγησή του για την υγεία του τραπεζικού κλάδου των ΗΠΑ τον Ιούνιο, μια κίνηση που ο αναλυτής Chris Wolfe είπε ότι πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη, επειδή δεν προκάλεσε υποβάθμιση των τραπεζών.

Ωστόσο, είπε, ακόμα μία υποβάθμιση -κατά μία βαθμίδα- της βαθμολογίας του κλάδου, σε A+ από AA-, θα ανάγκαζε την Fitch να προχωρήσει σε νέες αξιολογήσεις για καθεμία από τις περισσότερες από 70 τράπεζες των ΗΠΑ που καλύπτει. Ο Wolfe έκανε την δήλωση  σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο CNBC,  στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στη Νέα Υόρκη.
«Εάν την μετακινήσουμε στο Α+, τότε αυτό θα άλλαζε όλα τα χρηματοοικονομικά μας μέτρα και πιθανώς θα μεταφραζόταν σε αρνητικές ενέργειες αξιολόγησης», είπε.

Οι εταιρείες αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας στις οποίες βασίζονται οι επενδυτές σε ομόλογα έχουν αναστατώσει τις αγορές τον τελευταίο καιρό με τις ενέργειές τους. Την περασμένη εβδομάδα, η Moody’s υποβάθμισε 10 μικρές και μεσαίες τράπεζες και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περικοπές στην αξιολόγηση ακόμα 17 ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων κσαι μεγαλύτερων όπως η Truist και η US Bank.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ