ΙΚΑ: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην εμπλοκή εισπρακτικών

ΙΚΑ: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην εμπλοκή εισπρακτικών

Να μην ανατεθεί η διαδικασία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ιδιωτικές εταιρίες, ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) στο ΙΚΑ.

Οι εργαζόμενοι στο ταμείο, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) στην οποία τονίζεται ότι η πίεση που ασκείται από το ΔΝΤ για να δοθεί «το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιωτικές εταιρίες, είναι πιθανό να εκπορεύεται και από ιδιωτικά ντόπια συμφέροντα που επιθυμούν διακαώς να εισέλθουν με κάθε τρόπο στο δημόσιο και να εκμεταλλευτούν δομές φιλέτα, απομυζώντας το κράτος και τον λαό».

Οι εργαζόμενοι στα ταμεία του ΙΚΑ καταγγέλλουν ότι οι εισπρακτικές εταιρίες οφείλουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία τεράστια ποσά, συνεπώς «δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν και με κανένα τρόπο στην λειτουργία του ΚΕΑΟ και να κυνηγούν οφειλέτες προς όφελος τους».

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ αφού τονίζει ότι η είσπραξη των οφειλόμενων από τις επιχειρήσεις, δεν γίνεται σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα τρόμου και εκβιασμού, προτείνει να υπάρξει «μια γενναία πάγια νομοθετική ρύθμιση, με κεφαλαιοποίηση των οφειλόμενων εισφορών και 100 έως 120 δόσεις».

Πηγή: euro2day.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.