Η τρόικα ζητάει να κλείσουν τα ΕΑΣ

Η τρόικα ζητάει να κλείσουν τα ΕΑΣ

 

Αιφνίδια ανατροπή προέκυψε στο θέμα της εκκαθάρισης εν λειτουργία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. Η τρόικα απέστειλε e-mail στο υπουργείο Οικονομικών απαιτώντας να κλείσουν τρεις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ), χωρίς να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με τον Real Fm, την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποσταλεί πρόταση από την ελληνική πλευρά, την οποία είχε μελετήσει το Υπουργείο Οικονομικών και είχε εγκρίνει ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά ωστόσο, σύμφωνα με τον Real Fm, ανέφερε ότι χθες έλαβαν ένα e-mail, στο οποίο αναγραφόταν ότι οι προτάσεις δεν είναι ρεαλιστικές και βιώσιμες αλλά θα πρέπει να εξεταστεί το κλείσιμο των επιχειρήσεων.

Ειδικά για τα ΕΑΣ, η κα Γεννηματά υποστηρίζει ότι κάνουν λάθος ότι χρειάζεται 144 εκ. ευρώ για να τεθεί σε λειτουργία. «Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Εμείς λέμε ότι χρειάζονται 30 εκ. ευρώ για τη λειτουργία και άλλα 12 εκ. για ένα πακέτο εθελούσιας εξόδου για 350 άτομα από τα 818 συνολικά. Στη μελέτη παρουσιάζουμε ότι αυτά θα επιστραφούν», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

 

 Ακούστε το ηχητικό:

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ