Η Κομισιόν απαντάει στη Μέρκελ

Έκκληση για μια Ένωση Δημοσιονομικής Σταθερότητας στην Ευρώπη, με στήριγμα τα ευρωομόλογα, έκανε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Στέφαν Νίλσον.

Ο Σ. Νίλσον σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει αν τα ευρωομόλογα αποτελούν το σημείο εκκίνησης ή το σημείο αφετηρίας της δημοσιονομικής ολοκλήρωσης. Η τεράστια προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής σε πολλά κράτη-μέλη θα καταστεί βιώσιμη, μόνον αν συνοδευτεί από χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού. Τα ευρωομόλογα είναι σημαντικό στοιχείο για ένα οικοδόμημα, που θέλει να διασφαλίσει τη δημοσιονομική πειθαρχία των κρατών μελών του, καθώς θα τα προστάτευε από τα υψηλά spreads δανεισμού».

Ακόμη ο κ. Νίλσον τονίζει ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από πανευρωπαϊκά σχέδια επενδύσεων, ανάπτυξη, ανταγωνισμό και εργασία. «Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη πραγματικής αλληλεγγύης που θα σέβεται όλους τους πολίτες. Χρειαζόμαστε μια ολοκληρωμένη Ευρώπη και όχι πόλωση ανάμεσα στο νότο και το βορρά», καταλήγει η ανακοίνωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.                      

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ