Η ελληνική γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει: Χρωστάει ΕΝΦΙΑ για ακίνητο που…δεν του ανήκει – BINTEO

Μπλεγμένος στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας έχει βρεθεί ένας 55χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Λόγω λάθους στον ΑΦΜ του νεκρού πατέρα του, έχει βρεθεί να χρωστά ΕΝΦΙΑ για ένα ακίνητο που βρίσκεται στην Αθήνα και το οποίο δεν τους ανήκει.

Συγκεκριμένα, εμφανίζεται να έχει οφειλή 2.060 ευρώ στο δημόσιο και παρότι η εφορία αναγνωρίζει το λάθος, κάθε μήνα του κατάσχουν χρήματα.

Στα τέλη του 2018 ο εκπαιδευτικός έλαβε το ειδοποιητήριο στα χέρια του. Ψάχνοντας έφτασε στην άκρη του νήματος διαπιστώνοντας πως από το 2011 εκκρεμούσε το χρέος μέσω της ΔΕΗ. Απευθύνθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες, το λάθος αναγνωρίζεται, η ταλαιπωρία όμως συνεχίζεται…

“Πήγα στη ΔΕΗ και αναγνώρισε το λάθος και αφαίρεσε τον ΑΦΜ αυτό από τα μητρώα τους και γράφει εκ παραδρομής ότι καταχωρήθηκε το ΑΦΜ του πατέρα μου” δηλώνει στον ΑΝΤ1.

Ίδια απάντηση παίρνει και από την εφορία. Όχι μόνο δεν διαγράφεται το χρέος αλλά του κατάσχουν χρήματα από τη μισθοδοσία του.

Φαίνεται πάντως πως η περίπτωση του 55χρονου δεν είναι η μοναδική. Όπως τον ενημέρωσαν από τη ΔΕΗ αλλά και την αρμόδια ΔΟΥ που απευθύνθηκε έχουν γίνει πολλά τέτοια λάθη. Οι υπάλληλοι μπορεί να έχουν κάθε καλή πρόθεση να βοηθήσουν δυστυχώς όμως δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Ο εκπαιδευτικός έχει απευθυνθεί και στο Συνήγορο του Πολίτη. Δεν θέλει να προσφύγει ακόμα στα διοικητικά δικαστήρια καθώς ελπίζει πως έστω και καθυστερημένα θα δοθεί λύση.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ